000 | 03202nam a22003737a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlNAG | ||
005 | 20210524072116.0 | ||
008 | 210524b mp ||||| |||| 00| 0 mon d | ||
020 |
_a99929-62-54-2 _c35000 |
||
035 | _a37821 | ||
037 | _fБэлэг дурсгалын журмаар авсан | ||
040 | _cУА | ||
041 | _aMON | ||
042 | _a13410 | ||
043 | _aMN | ||
082 |
_2ДАА _a658.401 3 077 _bС 604 |
||
100 | _aСосорбарам Т. | ||
245 | 0 |
_aЧанарын нэгдсэн удирдлага: сурах бичиг _cред. Х.Пүрэвдагва |
|
250 | _a0 | ||
260 |
_aУБ _bГан Принт _c2009 |
||
300 |
_a398х. _bграфик, хүснэгт _c60х84 |
||
490 | _v0 | ||
500 | _aЭнэхүү сурах бичиг нь чанарын нэгдсэн удирдлагын онол, арга зүйн үндсэн асуудлууд, бүтээгдэхүүн, ажил, үйлчилгээний чанарыг байнга дээшлүүлэхэд үйлдвэрлэлийн явцад нөлөөлөх дотоод, гадаад хүчин зүйлс, тэдгээрийг тодорхойлох, хооронд нь зохицуулах гол асуудлыг авч үзсэн байна. Түүнчлэн уг сурах бичиг зөвхөн сонсогч, оюутнуудад төдийгүй аж ахуйн нэгж, байгууллагын менежерүүд, удирдах ажилтнуудад зориулагдсан байна. | ||
505 |
_aЭнэхүү сурах бичиг нь чанарын нэгдсэн удирдлагын онол, арга зүйн үндсэн асуудлууд, бүтээгдэхүүн, ажил, үйлчилгээний чанарыг байнга дээшлүүлэхэд үйлдвэрлэлийн явцад нөлөөлөх дотоод, гадаад хүчин зүйлс, тэдгээрийг тодорхойлох, хооронд нь зохицуулах гол асуудлыг авч үзсэн байна. Түүнчлэн уг сурах бичиг зөвхөн сонсогч, оюутнуудад төдийгүй аж ахуйн нэгж, байгууллагын менежерүүд, удирдах ажилтнуудад зориулагдсан байна. _tЧанарын нэгдсэн удирдлагын ач холбогдол |
||
505 | _tЧанарын нэгдсэн удирдлага | ||
505 | _tСтандартчилал | ||
505 | _tБаталгаажуулалт | ||
505 | _tүйлдвэрлэл, үйлчилгээний чанар | ||
505 | _tЧанарын мэдээллийг боловсруулах статистик арга | ||
505 | _tЧанарын нэгдсэн удирдлагыг хэрэгжүүлэх зарим арга | ||
653 | _aУдирдлагын академийн бүтээл | ||
653 | _aчанар | ||
942 |
_2ddc _cBK |
||
999 |
_c6034 _d6034 |